Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 
web natječaj

Literarna družina priprema predstavu u čast nekih od najpoznatijih hrvatskih pjesnika. Pozivamo sve gimnazijalce koji se žele okušati u glumi da se jave na audiciju

Audicija: Tražimo glumice i glumce!

 
 

Literarna družina priprema predstavu u čast nekih od najpoznatijih hrvatskih pjesnika koja će se održati u siječnju sljedeće godine. Pozivamo SVE učenike koji se žele okušati u glumi da dođu na audiciju koja će se održati u ponedjeljak 12. prosinca 2011. u knjižnici s početkom u 14.10 sati. Tražimo glumice i glumce za četiri ženske i šest muških uloga o kojima možete više pročitati u tekstu ispod.

Audicija: Tražimo glumice i glumce!

Učenica Andrea Baričević, III.e, koja je već nagrađivana za prozu, napisala je scenarij koji na isto mjesto stavlja Krležu, Pupačića, Viteza, Slamniga, Kamova i skupinu učenika te ih dovodi u duhovitu i poučnu komunikaciju o poeziji. Scenarij možete pročitati u priloženim dokumentima.

Uloge

Učenici:

Ivan  je tip srednjoškolca koji uopće nije zainteresiran za poeziju, osim ako je šaljiva i jednostavna. Neozbiljan je i glasan, neprestano se šali na tuđi račun, ali ga zapravo ne smeta ako mu netko vrati uslugu. Brzo se dosađuje, pa cijelo vrijeme izigrava nekoga „cool“.

Petra je osoba koja često nesvjesno drugima ide na živce jer je pomalo prepotentna i mora biti „glavna“. Uvijek ima potrebu reći svoje mišljenje makar ga nitko ne tražio. Načitana je osoba što se tiče teške poezije i često svoje rečenice začini sarkazmom.

Ana je povučenija djevojka, pomalo tiha i nenametljiva. Uvijek se čini zamišljena i u svom vlastitom svijetu. Najdraža joj je refleksivna poezija jer, po njoj, ona najviše ostavlja dojam.

Barbara je po karakteru sličnija Ivanu od drugih, isto tako glasna, iako s nešto manje smisla za humor. Ne voli ljude koji se „prave pametni“ (kao Petra), ali im to najčešće neće reći u lice. Pomalo je dvolična, ali se doima kao osoba zadovoljna sobom.

Ines je mirotvorac, osoba koja ne voli svađe i koja će često pokušati popraviti situaciju kada pođe krivo. U svim prepirkama pokušava biti neutralna i sagledati situaciju s obje strane kako bi pronašla odgovarajući kompromis. Pomalo je emotivna, ali često to skriva.

Pjesnici:

Grigor Vitez je djetinjasti pjesnik, zaigranog i veselog duha, stalno nasmijan i neopterećen. Makar ga gledali poprijeko, ako ima želju pjevušiti ili skakutati okolo, on će to i učiniti. Često se zafrkava i govori sve čega se dosjeti. S obzirom na Kamova, nižeg je rasta.

Janko Polić Kamov je teška, zatvorena i sarkastična osoba. Nihilist, draži mu je nemoral, i na sve oblike šala ostaje hladan i mrtav ozbiljan. Visok je, tamnokos i mršav.

Miroslav Krleža je intelektualac i erudit. On je vrlo inteligentan i otmjen, gospodskog držanja i dostojanstven. Ozbiljan je, ali nije zakočen.

Ivan Slamnig je duhovit, a njegov humor ponekad poprimi i razmjere crnoga humora. Djelomično je neozbiljan, ali pametan, što se očituje u njegovoj spretnosti i brzini na jeziku.

Josip Pupačić je ono što obično smatramo pod „umjetnička duša“ ; emotivan i melankoličan, cijelo vrijeme se doima sjetnim i pomalo dalekim. On je netko tko, unatoč životnom pesimizmu, još uvijek pokušava biti sretan i dokučiti smisao svemu.

U prosudbenoj komisiji na audiciji sjedit će:

1. Kristina Lešić, prof.

2. Aleksandra Pavlović, knjižničarka

3. Andrea Baričević, III.e, scenaristica

4. Ana Miličević, III.d

5. Ana Vondraček, III.d

Još jednom pozivamo sve gimnazijalce da su odvaže sudjelovati! Vidimo se se u ponedjeljak!

Let the games begin! ;)

Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 144980
Vezani dokumenti
 
 
Veljača 2023
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici