Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Škola » Osobna iskaznica » Ukratko o školi

Zadnja izmjena: 17.04.2019. u 12:02

Osnovni podaci o sjedištu i djelatnosti naše Gimnazije

Ukratko o školi

 

Gimnazija u Požegi osnovana je 1699. i ide u red najstarijih prosvjetnih ustanova u Republici Hrvatskoj. Samostalna je srednja škola što izvodi nastavni plan i program opće, prirodoslovno-matematičke i jezične gimnazije.

Glavni ulaz u novu zgraduADRESA:
Gimnazija Požega
Dr. Franje Tuđmana 4/A
34000 Požega

p.p. 613
Hrvatska

TEL:
(034) 316-750


INTERNET ADRESA:
www.gimpoz.hr

E-MAIL:
tajnistvo@gimpoz.hr

 
Ravnateljica:

dr. sc. Vesna Vlašić
 
GESLO:
Non progredi est regredi - Tko ne napreduje, nazaduje.

 
POSEBNA VRIJEDNOST:
Profesorska knjižnica  kao nacionalna spomenička baština i bogate muzejske zbirke starih učila iz prirodoslovnih predmeta.

 

Gimnazija u Požegi osnovana je 1699. i ide u red najstarijih prosvjetnih ustanova u Republici Hrvatskoj. U razdoblju od 1761. do 1776. svrstana je u red visokih škola pod nazivom Academia Posegana, s dva fakulteta - filozofskim i teološkim.

Našu Gimnaziju pohađali su mnogi znameniti ljudi čije je djelo utkano u znanstveni i kulturni identitet Hrvatske i hrvatskog naroda: Vjekoslav BabukićAntun Kanižlić, Dragutin Lerman, Miroslav pl. Kraljević, Matko Peić i J. E. Tomić tek su neki od njih.

Gimnazija u Požegi je samostalna srednja škola koja izvodi nastavni plan i program opće, prirodoslovno-matematičke i jezične gimnazije. Za potrebe Srednje glazbene škole u Požegi izvodi opće predmete iz nastavnog plana i programa za srednju glazbenu školu. Nastava se izvodi u jednoj smjeni, a nastavna godina traje 35 tjedana (32 tjedna za maturante) u dva polugodišta.

Središnje stubišteGimnazija je od početka rujna 2009. godine smještena u novoj školskoj zgradi u središtu Požege, u Ulici dr. Franje Tuđmana broj 4/A. Nastava se odvija u suvremeno opremljenim specijaliziranim učionicama i praktikumima, a veliko multimedijsko središte čine knjižnica i čitaonica, multimedijska učionica, konferencijska dvorana s galerijom i muzej. Na krovu je izgrađena zvjezdarnica s vidikovcem. Nažalost, još nije izgrađena sportska dvorana s vanjskim igralištima niti je uređeno školsko dvorište, pa se nastava tjelesne i zdravstvene kulture prilagođava uvjetima što ih omogućuju vanjski tereni Veleučilišta u Požegi, sportska dvorana uz staru gimnazijsku zgradu te multimedijski i učionički prostori u novoj zgradi.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 287972
Vezane fotografije
 
 
Veljača 2023
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici