Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Oglasna ploča » Natječaj - testiranje kandidata - povijest

24.10.2019. u 08:57

OBAVIJESTI I UPUTE

Natječaj - testiranje kandidata - povijest

 

Obavijest i upute o testiranju kandidata prijavljenih na natječaj za popunjavanje radnog mjesta – nastavnika/ce povijesti.

Natječaj - testiranje kandidata - povijest
Povjerenstvo za vrednovanje kandidata prijavljenih na natječaj za popunjavanje radnog mjesta nastavnika/ce hrvatskog jezika na određeno vrijeme (7 sati neposredne nastave tjedno), objavljenog dana 16. 10. 2019. godine na oglasnoj ploči te mrežnim stranicama HZZ-a i Gimnazije, Požega, obavještava kandidate koji su podnijeli pravovremene i potpune prijave te koji ispunjavaju propisane formalne uvjete po natječaju, kako će se testiranje (pisani dio) održati dana 30. listopada  2019. godine s početkom u 8:00 sati u prostorijama Gimnazije, Požega, Dr. Franje Tuđmana 4/a.
 
Lista kandidata koji mogu pristupiti testiranju te razgovoru bit će objavljeni na mrežnoj stranici Škole nekoliko dana prije dana testiranja. Pri dolasku na testiranje, svi su kandidati dužni sa sobom imati važeću osobnu iskaznicu. Kandidat koji ne pristupi testiranju smatra se da je je povukao prijavu na javni natječaj i više se neće smatrati kandidatom.
 
1. RASPORED I SADRŽAJ TESTIRANJA
 
Testiranje će se provesti na sljedeći način:
 
Pismena provjera znanja – provjera znanja bitnih za rad nastavnika/ce povijesti.
 
IZVORI ZA PRIPREMU ZNANJA:
 
1. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi ( „Narodne novine“, br.87/08., 86/09.,92/10., 105/10., 90/11.,5/12., 16/12., 86/12., 126/12., 94/13., 152/14., 07/17. i 68/18.)  
 
2. Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine“, br.112/10.) i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi (NN 82/2019., 4.9.2019.).
 
Razgovor (intervju) s kandidatima – o interesu, ciljevima motivaciji za rad na radnom mjestu nastavnika/ce škole te rezultatima ostvarenim u dosadašnjem radu.
 
Pisana provjera znanja – testiranja vrednuje se bodovima od 0 do 10. Smatra se da je kandidat zadovoljio ako je na pisanoj provjeri (testiranju) ostvario najmanje 50 % bodova. Kandidati koji zadovolje na pisanoj provjeri imaju pravo pristupit razgovoru (intervjuu) s Povjerenstvom, koji će se održati dana 30. listopada 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Gimnazije, Požega, Dr. Franje Tuđmana 4/a.
 
Kandidat na intervju  može ostvariti ukupno 10 bodova, koji se pribrajaju ukupnom rezultatu ostvarenom na pisanom dijelu testiranja.
 
2. PRAVILA TESTIRANJA
 
1. Po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Testiranju ne mogu pristupiti kandidati koji ne mogu dokazati identitet, osobe koje ne ispunjavaju formalne uvjete natječaja, te osobe za koje se utvrdi da nisu podnijele prijavu na javni natječaj za radno mjesto za koje se obavlja testiranje.
 
2. Po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata započet će se s testiranjem.
 
3. Za pismenu provjeru znanja kandidatima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja koja su jednak za sve kandidate.
 
Pismena provjera znanja za kandidate sastoji se od : provjera znanja bitnih za rad nastavnika/ce  povijesti. Pismena provjera znanja ukupno traje 45 minuta. Za vrijeme pismene provjere znanja NIJE DOPUŠTENO:
  • koristiti se bilo kakvom literaturom ili bilješkama, koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva, napuštati prostoriju u kojoj se vrši provjera znanja, te razgovarati s ostalima kandidatima ili na drugi način remetit mir i red. Ukoliko kandidat postupi na nedopušteni prethodno opisan način bit će udaljen s testiranja, a njegov rezultat Povjerenstvo neće niti ocjenjivati, te će se smatrati da je kandidat povukao prijavu na natječaj.
4. Povjerenstvo kroz razgovor s kandidatima utvrđuje interes, ciljeve i motivaciju istih za rad na radnom mjestu nastavnika/ce povijesti, kao i rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.
 
5. Nakon provedbe intervjua, Povjerenstvo će utvrditi rang listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na provjeri znanja i razgovoru (intervju).
 
6. Povjerenstvo dostavlja ravnateljici izvješće o provedenom postupku uz koje prilaže i rang listu kandidata prema ukupnom broju bodova ostvarenih na provjeri znanja i razgovoru, a ravnateljica odlučuje o zasnivanju radnog odnosa s izabranim kandidatom, uz prethodnu suglasnost Školskog odbora.
 
 
 
Povjerenstvo za vrednovanje kandidata
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 3375

OGLASNA PLOČA

 
 
Studeni 2022
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici