Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Oglasna ploča » Promjene rasporeda učionica

22.04.2017. u 15:41

Nastavak ostvarivanja plana poboljšanja organizacije prostora i radnih uvjeta u Školi

Promjene rasporeda učionica

 

Od ponedjeljka, 24. travnja 2017. mijenja se uloga i naziv nekoliko učioničkih prostora što znači i promjenu mjesta održavanja nekih nastavnih predmeta za dio razrednih odjela, ali raspored nastavnih sati svima ostaje isti.

Promjene rasporeda učionica

Novi raspored po učionicama neće privremeno vrijediti jedino za novu učionicu INFORMATIKA 2 na 2. katu, dok ne završe radovi na izradi novih mreža za napajanje računala i povezivanje s Internetom. Dakle, nastava predviđena za izvođenje u INFORMATICI 2 privremeno će se izvoditi u alternativnim učionicama prema rasporedu priloženom uz ovaj članak.

Glavne promjene u ovoj fazi plana poboljšanja:

  • premještanje „Multimedijske učionice“ (MU) iz prizemlja pokraj knjižnice na 2. kat u hodnik s fizikom u „Biologiju - kemiju“ (Bi/Kem), koja postaje „INFORMATIKA 2“ (Inf2)
  • u novoj „INFORMATICI 2“ održavat će se nastava informatike iz bivše „Multimedijske učionice“ i većina nastavnih sati iz bivše „Biologije - kemije“ (Bi/Kem)  
  • premještanje nastave za odjele glazbene škole iz dosadašnje učionice „Glazbena škola 1“ (Gl1) na 1. katu u malu učionicu uz kabinet nastavnika informatike na 2. katu, koja postaje „KEMIJA 2“ (Kem2)
  • preimenovanje učionice „Glazbena škola 1“ (Gl1) na 1. katu uz pomoćno stubište i lift u „STRANI JEZIK 5“ (Sj5)
  • preimenovanje male učionice „Glazbena škola 2“ (Gl2) na 1. katu uz kabinet nastavnika stranih jezika u „STRANI JEZIK 6“ (Sj6)
  • preimenovanje učionice „Strani jezik 5, Latinski jezik“ (SJ5) na 2. katu uz pomoćno stubište i lift u „BIOLOGIJA 2“ (Bio2)

Dakle, ne mijenja se raspored nastavnih sati po razredima, već samo učionice za održavanje nekih nastavnih predmeta za dio razrednih odjela!

Jedino se privremeno određuju zamjenske učionice za novu „INFORMATIKU 2“ do njenog potpunog uređenja. 

Svrha promjene rasporeda učionica je poboljšati organizaciju prostora i radnih uvjeta u našoj Gimnaziji nakon 8 godina iskustva u korištenju nove zgrade, nepostojanja dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, promjena u broju odjela i učenika te dugoročnog usmjerenja na jačanje kapaciteta za izvođenje nastave u području prirodoslovlja, novih tehnologija, inženjerstva i matematike (STEM).

Ciljevi promjene su:

  • 1. Proširiti, funkcionalno preurediti i dodatno opremiti prostore za nastavu prirodoslovnih predmeta, informatike i matematike.
  • 2. Osigurati uvjete za nastavu na više razina i praktičan (laboratorijski) rad u području prirodoslovlja, novih tehnologija, inženjerstva i matematike (STEM).
  • 3. Uravnotežiti izvođenje nastave u specijaliziranim učionicama rasporedom sati koji će optimalno uvažiti primjerenost učioničkog prostora predmetu i blizinu kabineta nastavnika koji ih predaju, dakle prvenstveno smještanjem u učionice na istoj razini (katu), a potom u učionice s više ili niže razine (kata) najbliže nastavničkom kabinetu dotičnog nastavnika.

 

Ravnatelj

Pavle Bucić, dipl. inž.

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 12574

OGLASNA PLOČA

 
 
Veljača 2023
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici