Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

NOVOSTI

 
 
sve rubrike Službeno Postignuća Školska svakodnevica Kultura Sport Putopisi Zanimljivosti Predstavljamo Mozaik Najave
 
 
03.10.2017. u 00:34
 

Posjet Jesenskom sajmu knjiga u Tvornici kulture u Zagrebu

Sajam knjiga u Tvornici kulture

 

Članovi izvannastavnih skupina te izborne nastave iz hrvatskog jezika posjetili su jesenski sajam knjiga u Zagrebu. Učenici su mogli birati između dvije tisuće naslova raznih poznatih izdavača po povoljnim cijenama.

Sajam knjiga u Tvornici kulture

Članovi izvannastavnih skupina i izborne nastave iz hrvatskog jezika uputili su se 18. rujna., s požeškog autobusnog kolodvora, u Zagreb na jesenski sajam knjiga održan u Tvornici kulture. Prema riječima profesorica, put je nagrada svim učenicima koji su se odlučili za izvannastavnu aktivnost, bilo da je riječ o dramskoj skupini, literarnoj ili novinarskoj grupi ili pak izbornoj nastavi iz hrvatskog jezika. Dobro bi bilo istaknuti da nekim učenicima nije bila dovoljna jedna dodatna aktivnost pa su se uključili u dvije.

U pratnji profesorica Duške Galić, Vande Louč, Kristine Lešić, Ivane Bušić te knjižničarke Ivane Kajinić Čenić, učenici su stigli u Zagreb oko 10:00 sati te se uputili do Tvornice kulture u Šubićevoj ulici gdje se održavao navedeni sajam knjiga. Na sajmu je bio poprilično velik izbor, preko dvije tisuće naslova od kojih su neki bili sniženi i do devedeset posto (kratki VIDEO!). Organizatori su osigurali sudjelovanje nekolicine svima poznatih hrvatskih izdavača od kojih se može izdvojiti Znanje, Mozaik knjiga, Školska knjiga, Naklada Ljevak te mnogi drugi. Moglo se pronaći knjiga o raznim kulturama, događajima, zanimljivostima iz svijeta, duhovnih, filozofskih ili političkih sadržaja, raznih knjiga za djecu i mlade, a bilo je tu i bestsellera koji su najviše zaintrigirali gimnazijalce.  Jednom riječju, moglo se naći za svakoga po nešto. No ipak, posjećenost je bila manja od očekivane jer su požeški gimnazijalci činili većinu posjetitelja i potencijalnih kupaca. Izlagači su bili ugodno iznenađeni zanimanjem naših učenika za izložene knjige što i nije neobično jer je bilo učenika koji su radili popise i do petnaest knjiga koje bi rado imali. No, iako su cijene bile pristupačne, toliku količinu nisu mogli i kupiti pa su bili prisiljeni izabrati nekoliko najdražih koje će ponijeti kući. Gimnazijski profesori bili su ponosni na svoje učenike jer su gotovo svi izišli sa sajma s vrećicom, pronašavši si bar jednu knjigu po vlastitom ukusu.

Na izložbi su se zadržali do podneva te se potom zajedno uputili na Trg bana Josipa Jelačića. Učenici su ostatak dana imali slobodno vrijeme koje su iskoristili na razne načine. Svi su se uz izvrsnu atmosferu u autobusu vratili u Požegu u večernjim satima.

Fotografija/snimka: Dorotea Dvoraček, 2. C

Autor: Marin Oroz, 3. D
 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 17614
Vezane fotografije
 
 
Veljača 2023
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici