Komentari i pitanja

Ispunite kontakt formu svojim podacima i komentarima ili pitanjima.

+ =
 

GDJE SE NALAZIMO?

 

EUROPA

Položaj Republike Hrvatske u Europi

HRVATSKA

Položaj grada Požege u Republici Hrvatskoj

POŽEŠKA ŽUPANIJA

Položaj grada Požege u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA

Položaj Gimnazije u Požegi
 
gimnazija menu
 

Nastava » Natjecanja i smotre » Svrha natjecanja i smotri

Zadnja izmjena: 19.06.2010. u 19:32

Svrha natjecanja i smotri

 

Učenice i učenici naše škole svake školske godine uspješno sudjeluju na mnogim natjecanjima i smotrama

Natjecanje je pravilima određen postupak iskazivanja sposobnosti, vještina i znanja učenika/učenica pisanim ili usmenim oblicima, pojedinačno ili u skupini. Nakon provedbe natjecanja sastavlja se ljestvica poretka na temelju vrednovanih rezultata. Natjecanja, u pravilu, imaju nekoliko razina: školsku, županijsku i državnu. Svakom državnom natjecanju prethode dvije razine.

Smotre su predstavljanja postignuća u vještinama i umijećima učenica/učenika. Smotre, u pravilu, imaju nekoliko razina: školsku, županijsku i državnu.

Na natjecanjima i smotrama sudjeluju učenice/učenici koji se kao pojedinci ili članovi određene skupine ističu znanjem, vještinama ili sposobnostima u skladu s programom i pravilima pojedinog natjecanja ili smotre. Natjecati se mogu redovite učenice/učenici srednjih škola Republike Hrvatske u skladu s načelom slobode izbora svakog učenika/učenice. Pod istim uvjetima na natjecanjima mogu sudjelovati i učenici/učenicece s posebnim potrebama, kojima će organizator natjecanja osigurati primjerene tehničke uvjete za sudjelovanje.

Jednog ili više učenika/učenica na natjecanju ili smotri u pravilu prati mentorica/mentor (nastavnik/nastavnica ili stručni voditelj/voditeljica) koji/a ga je pripremao/la za natjecanje ili smotru.

Svrha natjecanja i smotri je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenica/učenika i njihovih mentorica/mentora u određenom području te poticanje suradnje i osobnog napretka svakog pojedinca.

Pregled najvećih uspjeha naših učenica i učenika u prethodnim školskim godinama donosimo u posebnom članku, a ovogodišnje sudjelovanje i uspjehe pratimo u NOVOSTIMA u rubrici "Postignuća" na ovom mrežnom mjestu.

Službene obavijesti o natjecanjima i smotrama pogledajte na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje!

 
Dodaj na Facebook Objavi na Twitter-u
Pregledano puta: 265885
 
Veljača 2023
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
 
 
 
Izvannastavne aktivnosti E-dnevnik za učenike E-dnevnik za nastavnike Sustav e-učenja Evaluator Nikola Tesla DAR*MAR GEL Učenički radovi Inicijalni testovi Bivši učenici